Elektronik Sigara ile Normal Sigara Arasındaki Farklar

Elektronik Sigara ile Sigara Karşılaştırması

Sigara içinde ismini saymaya kalksak sayamayacağımız binlerce zararlı maddeleri ve kimyasalları bulunduran bir tütün mamülüdür. İnsanlar sigaranın zararlarının bu kadar fazla olduğunu bile bile her gün para vererek sigara satın almakta ve içmektedir. Üstelik her geçen gün sigaranın insan sağlığı üzerindeki zararları gitgide artmaktadır. Nihayetinde sağlığı bozulan insanlar ölümcül hastalıklar da dahil olmak üzere birçok hastalığa yakalanmaktadır. Üstelik ülkemizde sigara fiyatları çok pahalıdır ve sigaradan yüksek oranlarda vergi alınmaktadır. Yani içtiğiniz her sigara ile sadece sağlığınıza değil kesenize de zarar vermektesiniz.

Elektronik Sigaranın Yapısı ve Çalışma Şekli Nasıldır?

Sigara bağımlılığından ve sigaranın zararlarından insanları kurtarmak için tasarlanmış olan elektronik sigaralar her geçen gün daha da yaygınlaşmaktadır. Birçok elektronik sigara modelleri mevcuttur. Elektronik sigaralar basit bir yapıya sahiptir. Tankın içerisinde bulunan e-likitin ısınma sonucu buharlaşması ile ağızlık yerinden elektronik sigara içilmektedir. Pilden aldığı enerjiyi elektronik sigaranın içinde bulunan tele aktaran atomizer tele sarılı olan pamuğu ısıtır ve likiti buharlaştırır. Tank atomizer ve likiti içinde bulunduran kısımdır. Tank içindekileri muhafaza etmekle beraber üst düzey elektronik sigara modellerinde sızdırmaz özelliği bulunmaktadır. Manuel olarak ayarlanabilen tank hava kanallarını da barındırır. Pil, atomizerin çalışabilmesi için gerekli olan enerjiyi üretir. Likit içinde nbase, meyve aromaları ve nikotin bulundurmaktadır.

Elektronik Sigara ve Normal Sigaranın Fiyat Farkı Nedir?

Elektronik sigaralar tütün ve tütün mamüllerinden (özellikle sigara) çok çok daha az zararlıdır. İngiltere’de birçok Tıp Fakültesi sigara tiryakilerine sigarayı bırakması için elektronik sigara kullanımı tavsiye edilmektedir. Elektronik sigaralar sigarayı bırakmanın yanı sıra maddi olarak da daha ucuzdur. Günde ortalama 2 paket sigara içen bir kişi yılda 7000 Türk Lirası ile  9000 Türk Lirası para harcamaktadır. Elektronik Sigarada ise yıllık harcayacağınız tutar 2500 Türk Lirasını geçmemektedir.

Sonuç olarak sigaranın zararlarından kurtulmak veya bırakmak istiyorsanız sigara kullanma alışkanlığınıza göre Ego Ce4, Ce5 , Ce6 ve Ce9 modellerinden birini seçerek ilk adımı atabilirsiniz.

Yorum bırakın